Bli scout

Vi brinner. Vi vill ha en bättre värld. Scouterna engagerar sig för rättvisa, miljö och medmänsklighet.

Scouterna gör unga redo för livet genom äventyr och utmaningar som får oss att växa som individer och som grupp. Hos oss får du pröva på nya saker, träffa nya vänner och vistas mycket i naturen. Du kan vara scout hela livet.

Äventyr och kompisar!

Scouterna ger barn, ungdomar och vuxna i hela samhället möjlighet till en utvecklande och rolig fritid full av äventyr och gemenskap.

Vår verksamhet bygger på att alla i gruppen ska vara med. Scouterna är själva med och planerar sina möten. Vi lär oss nya saker genom att pröva dem, istället för att läsa oss till hur man ska göra. Och vi utvecklas som människor genom att testa våra egna förmågor.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år (från årskurs 2). Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Gå med i vår kår och testa scouting

Du som vill börja i Bagarmossens scoutkår kan skicka in en intresseanmälan här http://www.scouterna.se/hitta-scoutkar/scoutkar/bagarmossen-scoutkar/

Du är också välkommen att komma på ett av våra avdelningsmöten och testa vad scouting är. Kontakta avdelningsledaren, så kan hen berätta mer och ni kan komma överens om när det passar.

Är du mellan 8-9 år?

Kom på Bagisdagen 27 augusti på Lagaplan och träffa ledarna på avdelningarna Gnagarna och Skalbaggarna. Efter detta datum tar vi gärna emot din anmälan till spårarnas hösttermin 2016.

Erik Carlsson är avdelningsledare på avdelningen Gnagarna och honom kan du ringa på 070-992 14 69 eller skicka ebrev till erik [snabela] carlsson.se.

Mer om Gnagarna

Ninni Borén är avdelningsledare på avdelningen Skalbaggarna. Du kan ringa Ninni på 08-6001023 eller 076-115 19 71, helst mellan klockan 18-20, eller skicka ebrev till ninni.boren [snabela] gmail.com.

Mer om Skalbaggarna

Är du mellan 10-12 år?