Vad är Scouterna?

Scouterna gör unga redo för livet genom äventyr och utmaningar som får oss att växa som individer. Vi använder scoutmetoden och har funnits i Sverige i över 100 år.

Bagarmossens scoutkår har funnits sedan 1955 och har cirka 150 medlemmar. De flesta kommer från Bagarmossen och Skarpnäck.

I Sverige har scouterna funnits i mer än 100 år. Idag ger scouterna 63 000 barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer.

I Scouterna är alla lika mycket värda. Tillsammans bidrar vi till ett öppet samhälle präglat av mångfald och respekt. Vi gillar och respekterar olikhet och deltar i många nätverk för fred, demokrati och miljö. Scouterna är en religiöst och partipolitiskt obunden organisation.

Scouting finns i hela världen.  Som scout är du en del av en global ungdomsrörelse med över 50 miljoner medlemmar.

Du kan läsa mer om vad Scouterna är och gör på Scouternas svenska hemsida.