Familjedag

I söndags var det dags för ett nytt koncept, familjedag med scouterna. Ett lagom gäng dök upp och vi lekte lite uppvärmningslek för att sen delas in i mindre patruller som gick lite olika vägar till slutmålet. Vid målet fanns Läs mer »

Lilla jul

Helgen innan första advent genrepade vi i Bagarmossens scoutkår inför december och firade en intensiv Lilla-(maraton)-Jul. Först ut var våra äldsta scouter i Rovfåglarna och Mossfolket som möttes upp redan på fredagskvällen och begav sig till scoutstugan Holken i Sollentuna Läs mer »

Ledarstipendium till kårledare

Hanna Eriksson, som är ledare på vår Upptäckaravdelning Mårddjuren har utsetts till en av Stockholms stads tretton ungdomsledarstipendiater 2016. Efter många år som scout i kåren började Hanna som 19-åring, för sex år sedan, som ledare i kåren, först hos Läs mer »

Äventyrsövernattning i Midgård

Under årets första oktoberhelg begav sig våra Upptäckare, Äventyrare, Utmanare och Roverscouter ut på kårens traditionstyngda Äventyrsövernattning. Den här gången gick färden till Midgård, vid Stordal scoutstuga långt in i Tyrestas djupaste skogar. Vi var totalt närmare sextio deltagare som Läs mer »

Våga tända

Syre, bränsle och värme = De senaste två scoutmötena har scouterna i Gnagarna haft tema eld. Förra veckan övade de på säker hantering av tändsticka, värmeljus och lyckta. Och den här veckan fortsatte de på det temat med pagodeld samt Läs mer »

Terminen startar

Nästa vecka (vecka 35) startar höstterminen hos oss i Bagarmossens scoutkår. Det innebär följande Avdelning När Kontaktperson Gnagarna Måndag 29 augusti 18:00 – 19:30 Erik Carlsson Skalbaggarna Tisdag 30 augusti 18:00 – 19:30 Ninni Borén  Rovfåglarna Onsdag 31 augusti 19:00 Läs mer »

Testa scouting på Bagisdagen

Helgen 27-28 augusti är det återigen Bagisdagen och i år finns vi från Bagarmossens scoutkår med och visar exempel på vad vi gör. Följande tider har vi lite specialaktiviteter. 11:00 12:30 14:00 Om du inte kan närvara kan du läsa Läs mer »

Explorer belt

21 dagar i ett främmande land, Portugal, vilken upplevelse. Under tio av dessa dagar vandrade jag och en scout kompis, Jesper, 190 km genom Portugals landsbygd.  Det började med att vi blev avsläppta i en liten by med en karta i Läs mer »

Sommarläger!

Sol, bad, spårarolympiad, tapperspår, seglning, woodcraft, hinderbana, andra scoutkårer och nya vänner. Ja listan över möjliga aktiviteter är lång, och Vässarön är stor. Vi hoppas såklart på stor uppslutning och nu kommer Lägerbrev 3 med datum för föräldrarmöte och lägerpackning. Läs mer »