Mitt medlemsskap

Medlemsansökan

Om du är intresserad av att bli scout i Bagarmossens scoutkår är du välkommen att skicka in en intresseanmälan.

Medlemsavgift

I medlemsavgiften ingår det mesta av den verksamhet vi genomför. När vi har läger och övernattningar tillkommer oftast en extra avgift som motsvarar ett självkostnadspris.

Just nu är medlemsavgiften i vår kår 360 kronor per år. För barn vars förälder är ledare är avgiften x kronor och för ledare är avgiften x kronor.

Den som betalar sin medlemsavgift blir också medlem i distrikt och Scouterna samt i en av världsscoutorganisationerna, WOSM för pojkar och WAGGGS för flickor.

Ekonomiskt bidrag

Det går att ansöka om bidrag.

Försäkring

Kåren och alla våra medlemmar är försäkrade genom JLT och Svedea.

Läs mer om våra försäkringar på scoutservice.se.

Tidningar

Scouterna har två medlemstidningar, en webbtidning för äldre scouter och en papperstidning för yngre scouter som kommer hem i din brevlåda.

Scoutnytt är en webbtidningen för scouter över 13 år och ledare. Scoutnytt är en del av webbplatsen Scoutservice.

Scouten är en papperstidning för alla svenska scouter under 13 år kommer ut med 4 nummer per år. I första hand vänder den sig till yngre scouter, men även scoutledare och föräldrar får lov att läsa Scouten!

Avsluta medlemsskap

Har du eller ditt barn slutat i Scouterna? Meddela det snarast till avdelningsledarna.

Din avanmälan stoppar utskick av fakturan för medlemsavgift samt påminnelser. Dessutom kan vi snabbare erbjuda en plats de som väntar om vi har kö.