Bli scout

Som scout får du pröva på nya saker, träffa nya vänner och vara mycket i naturen. Du kan vara scout hela livet.

Vår verksamhet bygger på att alla i gruppen ska vara med. Scouterna är själva med och planerar sina möten. Vi lär oss nya saker genom att pröva dem, istället för att läsa oss till hur man ska göra. Och vi utvecklas som människor genom att testa våra egna förmågor.

Hur gammal måste jag vara?

Du kan börja i Scouterna på hösten när du börjar årskurs 2. De flesta har fyllt eller ska fylla åtta år då.

Du börjar som spårarscout. Sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Hur gör jag om jag vill bli scout?

Skicka in en intresseanmälan till Bagarmossens scoutkår om du tycker att det låter spännande. En scout från kåren kommer då att kontakta dig och ge dig mer information.

Du är också välkommen att komma på ett av våra möten. Kontakta avdelningsledaren, så kan hen berätta mer och ni kan komma överens om när det passar.

Olika avdelningar

Det finns flera avdelningar. Vilken du får börja i beror på hur gammal du är.

Spårarna – för dig mellan 8 och 9 år

De allra flesta scouter börjar som spårare. I Bagarmossen finns det två avdelningar för spårare:

Upptäckare – för dig mellan 10 och 12 år

De flesta upptäckare har varit spårare tidigare, men det går självklart bra att börja som upptäckare direkt. I Bagarmossen finns det två avdelningar för upptäckare, Fabeldjuren och Vilddjuren.

Äventyrare – för dig mellan 12 och 14 år

Du blir en äventyrare när du är 12 år. Du kan ha varit scout tidigare, eller börja som äventyrare direkt. I Bagarmossen heter avdelningen för äventyrare Rovfåglarna.

Utmanare och Rover – för dig som är 15 år eller äldre

Du blir en utmanare när du är mellan 15 år och 18 år. Efter det blir du en rover. I Bagarmossen heter avdelningen för utmanare och rover Mossfolket.

Engagera dig som vuxen

Som vuxen kan du engagera dig på olika sätt, oavsett om du har barn som är scouter eller inte.

Ngt om att bli ledare?