Vad är scouterna?

Scouterna är en rörelse som finns i hela världen. Med scouterna får barn och unga får vara med om äventyr och utmaningar, som gör att de växer som individer. Vi arbetar utifrån den så kallade scoutmetoden. Metoden beskriver våra värderingar, mål och hur vi arbetar.

En del av scoutmetoden är att arbeta i små grupper som heter patruller. I patrullerna får alla möjlighet att synas, vara delaktiga och prova på nya aktiviteter.

Alla scouter i hela världen arbetar utifrån scoutmetoden. Du kan läsa mer om scoutmetoden på scouternas svenska hemsida.

Bagarmossens scoutkår är över 60 år

I Sverige har scouterna funnits i mer än 100 år. Bagarmossens scoutkår har funnits sedan 1955 och har cirka 150 medlemmar. De flesta kommer från Bagarmossen och Skarpnäck.

Tillsammans bidrar scouterna till ett öppet samhälle präglat av mångfald och respekt. Vi gillar och respekterar olikhet och deltar i många nätverk för fred, demokrati och miljö. Scouterna är en religiöst och partipolitiskt obunden organisation.

Du kan läsa mer om vad scouterna är och gör på scouternas svenska hemsida.