Mitt medlemsskap

I medlemsavgiften ingår det mesta som vi gör inom verksamheten. Som medlem får du också en av scouternas tidningar.

Medlemskapet förnyas varje gång du betalar medlemsavgiften. Som medlem i scouterna blir du också medlem i en av världsorganisationerna för scouterna, WOSM för pojkar och WAGGGS för flickor.

Tidningar

Scouterna har två medlemstidningar:

• En webbtidning för äldre scouter, Scoutnytt.
  • En papperstidning för yngre scouter, Scouten.

Scoutnytt är en webbtidningen för ledare och för dig som är 13 år eller äldre. Scoutnytt är en del av webbplatsen Scoutservice.

Scouten är en papperstidning för dig som är under 13 år. Du får den fyra gånger per år, direkt i brevlådan. Den är framför allt skriven för dig, men även scoutledare och andra vuxna kan uppskatta den.

Alla medlemmar är försäkrade

Kåren och alla våra medlemmar är försäkrade genom JLT och Svedea. Läs mer om våra försäkringar på scoutservice.se.

Avsluta medlemskapet om du slutar

Säg till din avdelningsledare så snart som möjligt om du eller ditt barn slutar på scouterna. Då undviker du att få en ny faktura eller påminnelse. Dessutom kan vi snabbare erbjuda en plats de som väntar om vi har kö.