Scoutdräkten

Vi scouter känns lätt igen när vi har på oss den blå scoutskjortan eller andra blå scoutkläder. På scoutskjortan fäster vi märken för att berätta vad vi gjort, vilka intressen och tillhörighet vi har.

Grundplaggen i scoutdräkten är en scoutskjorta, en scout-t-shirt eller en scout-pikétröja med märken. Till det har vi en scouthalsduk med sölja. Att ha likadana kläder skapar gemenskap. Det finns många andra grupper som också skaffar sig gemensam tröja eller dräkt för att markera sin grupptillhörighet och för att stärka sammanhållningen, till exempel fotbollslag.

Köp scoutskjorta

Du kan köpa en scouttröja, scoutmärken, andra scoutkläder och massor av coola scoutprylar i scouternas egna webbshop eller köpa begagnat. Det finns ibland annonser i scoutlokalen, i kårens facebookgrupp eller i mer allmänna grupper på Facebook.

I scouternas webbshop kan du också läsa mer om scoutmärken och var du ska fästa dem.

Kolla gärna med kåren eller avdelningen innan du handlar, eftersom det ibland görs gemensamma beställningar.